Velkommen til FILTESTEDET!

Vi er en butik og webshop, som har alt til filtning. Vi har nok landets største udvalg af forskellige uldtyper, samt alt, hvad du ellers behøver til filtning.

OBS!

Vi har lige fået inddelt vores uld i webshoppen, så det skulle blive mere overskueligt. Skulle du mangle noget/finde noget, der ikke fungerer, vil vi meget gerne høre fra dig ;-)

Er du i tvivl om, hvilken uld/filtenåle eller andet, du skal bruge, så prøv at ringe på tlf: 98835307, og kan vi ikke tage telefonen, så send en mail til kontakt@filtestedet.dk

Messetid.

Næste gang vi kan mødes på en messe bliver til Uldfestival i Saltum den 13. & 14. maj. I år er festivallen flyttet udenfor byen, så det bliver meget nemmere at parkere. Vi håber rigtig mange kigger forbi. HUSK! Der er gratis adgang!

UDSALG!

Varer til under halv pris! Find dem under TILBUD!
  

Filtekurser

Vi har ca. 25 års erfaring med filtning og tilbyder filtekurser både i FILTESTEDET og andre steder. Du kan finde kursusoversigten HER  

  

Følg os på facebook - du kan sagtens se siden selvom du ikke selv har en facebookprofil! www.facebook.dk/filtestedet

Her ligger vi billeder og begivenheder op. I er også selv meget velkomne til at ligge bilder af jeres filt op til inspiration og beundring af en masse filtere.

 

 

Futter filtede af vores  Norske uld C1.

Se også www.clemente.dk for inspiration. De laver futter af Norsk C1 uld.

 

Tørklæderne til Dronningen og Prins Henrik

      
Se en nærmere beskrivelse af tørklæderne her.    

Filtestedet - alt til filtning og spinding

Salg af silke-pongee, silkechiffon, uld, karteflor, australsk merino og meget andet til filtning og spinding.                                     

Filtestedet er en butik med salg af uld ( karteflor) og andre materialer til filtning og spinding. Vi har desuden telefonsalg og webshop. Skoler kan bestille med EAN-nummer i webshoppen. Vi afholder også en del filtekurser, primært i Filtestedet.

Filt er relativt nyopdaget i Danmark, men filt er kommet for at blive. Filt kan fremstilles ved en forholdsvis hurtig proces ,som tiltaler rigtig mange. Og så er det utroligt, hvad der kan fremstilles i filt - tasker, tørklæder, beklædning, dyr, fugle, væsner og meget mere. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Filt fremstilles med uld ( karteflor) og sæbevand som ved filtning bliver til et fast stykke stof evt. i form. Man kan også fremstille filt ved brug af en filtenål - uden brug af sæbevand.

Hos Filtestedet holder vi løbende filtekurser. Oversigten over filtekurser ses på siden "Filtekurser"

Vi arrangerer selv filtekurser, men rigtig mange filtekurser er bestilt af forskellige hold - f.eks. kolleger - der vil lære filtning. Se om muligheden for at bestille filtekurser på siden "Filtekurser"

I vores webshop kan købes adskillige forskellige typer uld (karteflor) og mange andre materialer til filtning og spinding. Vi udvider hele tiden sortimentet.

Hvilken type uld du skal vælge, afhænger af hvilken filt, du vil fremstille. Til en grovere filt, der skal have styrke, er den norske og den tyske bjergfårsuld meget anvendelige. Til en blød og lækker filt, som i tørklæder og beklædning, vil jeg anbefale den australske merinould. Og skal der fremstilles filt, der er supertynd til beklædning, er supermerinoen uovertruffen. Til filtning med filtenål er det nemmest at bruge en uld, hvor uldfibrene ligger krydsede, som de gør i norsk uld, gotland/merinould og den tyske bjergfårsuld. Kartet supermerino og superfleece er også velegnet til filtenål, men der skal bruges en meget fin filtenål. Se nærmere beskrivelse under punktet "Om vores uld".

I min bog " Filt - enkle teknikker " (2005) kan læses om grundteknikker indenfor filtning. Det er en bog, der henvender sig til begyndere og let øvede. Den er særdeles velegnet til skolebrug, hvor der laves filt med børn

 

.
 

Min nyeste bog "Filt A-Å" er en fortsættelse af "Filt - enkle teknikker" (2008). Der er flere detaljer og nye ideer med mange trin for trin billeder.  Der er noget i flere sværhedsgrader fra det helt enkle, hvor børn sagtens kan være med, til mine drager, der kræver noget øvelse.

 

 

Til spinding bruger vi australsk merino, supermerino, merinould med silke og gotland/merinould. De giver alle et meget lækkert garn.

Ultimate Web