Så er det snart tid til den årlige Uldfestival i Saltum.

Vi har selvfølgelig en stand og glæder os til at vise vores nye sari silketråde og fibre.

Ny vejledning til nålefiltede kattekillinger

Vi har vores nye folder til nålefiltede kattekillinger i trykken. Vi forventer at den er klar til Uldfestival i Saltum og at vi har kits med. Og efter Uldfestival`en kommer den også i webshoppen.

 

Velkommen til FILTESTEDET!

Vi er en butik og webshop, som har alt til filtning. Vi har nok landets største udvalg af forskellige uldtyper, samt alt, hvad du ellers behøver til filtning.

Er du i tvivl om, hvilken uld/filtenåle eller andet, du skal bruge, så prøv at ringe på tlf: 98835307, og kan vi ikke tage telefonen, så send en mail til kontakt@filtestedet.dk

 

Filtekurser

Vi har ca. 25 års erfaring med filtning og tilbyder filtekurser både i FILTESTEDET og andre steder. Du kan finde kursusoversigten HER  

  

Følg os på facebook - du kan sagtens se siden selvom du ikke selv har en facebookprofil! www.facebook.dk/filtestedet

Her ligger vi billeder og begivenheder op. I er også selv meget velkomne til at ligge bilder af jeres filt op til inspiration og beundring af en masse filtere.

 

 

Futter filtede af vores  Norske uld C1.

Se også www.clemente.dk for inspiration. De laver futter af Norsk C1 uld.

 

Tørklæderne til Dronningen og Prins Henrik

      
Se en nærmere beskrivelse af tørklæderne her.    

Filtestedet - alt til filtning

Salg af silke-pongee, silkechiffon, uld, karteflor, australsk merino og meget andet til filtning

                                     

Filtestedet er en butik med salg af uld ( karteflor) og andre materialer til filtning. Vi har desuden telefonsalg og webshop. Skoler kan bestille med EAN-nummer i webshoppen. Vi afholder også en del filtekurser, primært i Filtestedet.

Filt er relativt nyopdaget i Danmark, men filt er kommet for at blive. Filt kan fremstilles ved en forholdsvis hurtig proces ,som tiltaler rigtig mange. Og så er det utroligt, hvad der kan fremstilles i filt - tasker, tørklæder, beklædning, dyr, fugle, væsner og meget mere. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Filt fremstilles med uld ( karteflor) og sæbevand som ved filtning bliver til et fast stykke stof evt. i form. Man kan også fremstille filt ved brug af en filtenål - uden brug af sæbevand.

Hos Filtestedet holder vi løbende filtekurser. Oversigten over filtekurser ses på siden "Filtekurser"

Vi arrangerer selv filtekurser, men rigtig mange filtekurser er bestilt af forskellige hold - f.eks. kolleger - der vil lære filtning. Se om muligheden for at bestille filtekurser på siden "Filtekurser"

I vores webshop kan købes 5 forskellige typer uld (karteflor) og mange andre materialer til filtning. Vi udvider hele tiden sortimentet.

Hvilken type uld du skal vælge, afhænger af hvilken filt, du vil fremstille. Til en grovere filt, der skal have styrke, er blandingskartefloren og den tyske bjergfårsuld meget anvendelige. Til en blød og lækker filt, som i tørklæder og beklædning, vil jeg anbefale den australske merinould. Og skal der fremstilles filt, der er supertynd til beklædning, er supermerinoen uovertruffen. Til filtning med filtenål er det nemmest at bruge en uld, hvor uldfibrene ligger krydsede, som de gør i blandingskartefloren og den tyske bjergfårsuld. Se nærmere beskrivelse under punktet "Om vores uld".

I min bog " Filt - enkle teknikker " kan læses om grundteknikker indenfor filtning. Det er en bog, der henvender sig til begyndere og let øvede. Den er særdeles velegnet til skolebrug, hvor der laves filt med børn.

Min nyeste bog "Filt A-Å" er en fortsættelse af "Filt - enkle teknikker". Der er flere detaljer og nye ideer med mange trin for trin billeder.  Der er noget i flere sværhedsgrader fra det helt enkle, hvor børn sagtens kan være med, til mine drager, der kræver noget øvelse.

Ultimate Web