Tørklæderne til Dronningen og Prins Henrik.

I anledning af Brøndeslevs 90 års købstadsjubilæum, bad borgmester Lene Hansen mig om at fremstille tørklæder til Dronningen og Prins Henrik. Jeg var meget beæret og gik i gang med at fremstille prøver - jeg ville jo gerne lave noget specielt. Og det skulle være tørklæder, som jeg synes passer til dem begge, og som de forhåbentlig får lyst til at bruge.Så efter utallige prøver blev resultatet som vist.

 

Det lilla tørklæde til Dronningen er lavet af dobbelt pongeesilke med blomster af uld og silke. Det er fremstillet, så der ikke bliver en bagside, men er ens på begge sider. Det måler ca. 40x200 cm.

Jagttørklædet er lavet af blød supermerino som bund og dekoreret med en specialindfarvet blanding af 50% merinould og 50% tussahsilke. Det færdige mål er ca 15x85 cm.

Tørklæderne blev overrakt på Brønderslev Rådhus den 24. Maj 2011, hvor regentbesøget fandt sted. Jeg fulgte begivenheden på nettet, idet jeg selv var i New York, hvor min ældste datter holdt graduation fra The New School, som er et af universiteterne derovre.

 

Gaverne overrækkes på Brønderslev Rådhus.

Nu håber jeg så selvfølgelig, at de bliver glade for tørklæderne og får lejlighed til at bruge dem.

Bente Ravn Toft, Filtestedet

 

Tilbage