Velkommen til FILTESTEDET!

Vi er en butik og webshop, som har alt til filtning. Vi har nok landets største udvalg af forskellige uldtyper, samt alt, hvad du ellers behøver til filtning.

Nye åbningstider fra 1-10-2019:
Butikken er åben tirsdag og torsdag kl. 13.00-17.00 samt efter aftale. 

Levering

Vi er gået over til GLS og det er vi glade for. Det betyder meget at kunne få hentet pakkerne når vi ellers skal køre langt med dem. Men det betyder også  at vi ikke vil kunne levere helt så hurtigt, som vi plejer, fordi ruten bliver lagt så vi får hentet pakker tidligt om morgenen. Vi er derfor nødt til at have bestillingen senest kl 15.30 dagen før. Så bestillinger, der kommer ind om aftenen bliver ikke sendt efterfølgenede dag, men først dagen efter. Er der problemer med en hastepakke, må I ringe til os og vi ser, hvad vi kan gøre.

NYT!

Vejledningsvideoer

Vi er nu klar med den første lille video. Den viser hvordan vi arbejder med vores skolæster.

Se den HER

 

Billedserie med montering af børnefutter

Vi har også lavet en billedserie, hvor vi viser, hvordan vi monterer de søde børnefutter.

Find den HER

 

B-felt - kvalitets filtede ting til din bolig

Vi er begyndt at lave coasters (kaffe/ølbrikker) i filt. De findes allerede nu i flere skønne farver i webshoppen.

Der er også thehætter, som snart er klar til at komme i webshoppen.

Materialevalg

Er du i tvivl om, hvilken uld/filtenåle eller andet, du skal bruge, så prøv at ringe på tlf: 98835307, og kan vi ikke tage telefonen, så send en mail til kontakt@filtestedet.dk

Filtekurser

Vi har ca. 30 års erfaring med filtning og tilbyder filtekurser både i FILTESTEDET og andre steder. Du kan finde kursusoversigten HER  

Facebook og instagram

Følg os på facebook og få nem adgang til nyheder mv.

Du kan sagtens se siden selvom du ikke selv har en facebookprofil!

 

Nu er vi også blevet aktive på instagram!

Her får du nemmere et hurtigt overblik over vores aktiviteter, nyheder og inspiration.

 

Filtede futter af vores Norske uld C1

Se også www.clemente.dk for inspiration. De laver futter af Norsk C1 uld.

 

.

Tørklæderne til Dronningen og Prins Henrik

 Se en nærmere beskrivelse af tørklæderne her.    

Filtestedet - alt til filtning og spinding

Salg af silke-pongee, silkechiffon, uld, karteflor, australsk merino og meget andet til filtning og spinding.                                     

Filtestedet er en butik med salg af uld ( karteflor) og andre materialer til filtning og spinding. Vi har desuden telefonsalg og webshop. Skoler kan bestille med EAN-nummer i webshoppen. Vi afholder også en del filtekurser, primært i Filtestedet.

Filt er relativt nyopdaget i Danmark, men filt er kommet for at blive. Filt kan fremstilles ved en forholdsvis hurtig proces ,som tiltaler rigtig mange. Og så er det utroligt, hvad der kan fremstilles i filt - tasker, tørklæder, beklædning, dyr, fugle, væsner og meget mere. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Filt fremstilles med uld ( karteflor) og sæbevand som ved filtning bliver til et fast stykke stof evt. i form. Man kan også fremstille filt ved brug af en filtenål - uden brug af sæbevand.

Hos Filtestedet holder vi løbende filtekurser. Oversigten over filtekurser ses på siden "Filtekurser"

Vi arrangerer selv filtekurser, men rigtig mange filtekurser er bestilt af forskellige hold - f.eks. kolleger - der vil lære filtning. Se om muligheden for at bestille filtekurser på siden "Filtekurser"

I vores webshop kan købes adskillige forskellige typer uld (karteflor) og mange andre materialer til filtning og spinding. Vi udvider hele tiden sortimentet.

Hvilken type uld du skal vælge, afhænger af hvilken filt, du vil fremstille. Til en grovere filt, der skal have styrke, er den norske og den tyske bjergfårsuld meget anvendelige. Til en blød og lækker filt, som i tørklæder og beklædning, vil jeg anbefale den australske merinould. Og skal der fremstilles filt, der er supertynd til beklædning, er supermerinoen uovertruffen. Til filtning med filtenål er det nemmest at bruge en uld, hvor uldfibrene ligger krydsede, som de gør i norsk uld, gotland/merinould og den tyske bjergfårsuld. Kartet supermerino og superfleece er også velegnet til filtenål, men der skal bruges en meget fin filtenål. Se nærmere beskrivelse under punktet "Om vores uld".

I min bog " Filt - enkle teknikker " (2005) kan læses om grundteknikker indenfor filtning. Det er en bog, der henvender sig til begyndere og let øvede. Den er særdeles velegnet til skolebrug, hvor der laves filt med børn

 

.
 

Min nyeste bog "Filt A-Å" er en fortsættelse af "Filt - enkle teknikker" (2008). Der er flere detaljer og nye ideer med mange trin for trin billeder.  Der er noget i flere sværhedsgrader fra det helt enkle, hvor børn sagtens kan være med, til mine drager, der kræver noget øvelse.

 

 

Til spinding bruger vi australsk merino, supermerino, merinould med silke og gotland/merinould. De giver alle et meget lækkert garn.