• Hudfarvet UldHudfarvet Uld17-06-2019Vi har nu samlet vores forskellige hudfarvede uld i en kategori, så du kke behøver at lede alle uldtyperne igennemLæs mere...
  • Ferielukning i FILTESTEDETFerielukning i FILTESTEDET25-04-2019For første gang holder vi ferielukket i FILTESTEDET. Så butik og webshop er lukket fra den 24. til 31. Juli 2019 - begge dage incl.Læs mere...

Velkommen til FILTESTEDET!

Vi er en butik og webshop, som har alt til filtning. Vi har nok landets største udvalg af forskellige uldtyper, samt alt, hvad du ellers behøver til filtning.

Ferielukning i FILTESTEDET

Pga. forskellige aktiviteter - bl.a. maling, ser vi os nødsaget til at holde ferielukket en uge i juli.

Ferielukningen er fra onsdag til onsdag den 24.-31. juli 2019 - begge dage incl.

Så holder du en uges ferie i Nordjylland, er der i uge 30 muligt at handle tirsdag den 23. juli og i uge 31 torsdag og fredag den 2. og 3. august.

Webshoppen ligger også stille fra den 24.-31. juli, så bestillinger modtaget fra den 23. juli kl. 8.00 til den 31. juli vil blive sendt de første dage i august.

Og husk hvis du besøger butikken i sommerperioden er du velkommen til at side i vores nyanlagte blomsterhave og nyde din frokost eller medbragte kaffe.

Levering

Vi er gået over til GLS og det er vi glade for. Det betyder meget at kunne få hentet pakkerne når vi ellers skal køre langt med dem. Men det betyder også  at vi ikke vil kunne levere helt så hurtigt, som vi plejer, fordi ruten bliver lagt så vi får hentet pakker tidligt om morgenen. Vi er derfor nødt til at have bestillingen senest kl 15.30 dagen før. Så bestillinger, der kommer ind om aftenen bliver ikke sendt efterfølgenede dag, men først dagen efter. Er der problemer med en hastepakke, må I ringe til os og vi ser, hvad vi kan gøre.

NYT!

Vejledningsvideoer

Vi er nu klar med den første lille video. Den viser hvordan vi arbejder med vores skolæster.

Se den HER

 

Billedserie med montering af børnefutter

Vi har også lavet en billedserie, hvor vi viser, hvordan vi monterer de søde børnefutter.

Find den HER

 

B-felt - kvalitets filtede ting til din bolig

Vi er begyndt at lave coasters (kaffe/ølbrikker) i filt. De findes allerede nu i flere skønne farver i webshoppen.

Der er også thehætter, som snart er klar til at komme i webshoppen.

Materialevalg

Er du i tvivl om, hvilken uld/filtenåle eller andet, du skal bruge, så prøv at ringe på tlf: 98835307, og kan vi ikke tage telefonen, så send en mail til kontakt@filtestedet.dk

Filtekurser

Vi har ca. 30 års erfaring med filtning og tilbyder filtekurser både i FILTESTEDET og andre steder. Du kan finde kursusoversigten HER  

Facebook og instagram

Følg os på facebook og få nem adgang til nyheder mv.

Du kan sagtens se siden selvom du ikke selv har en facebookprofil!

 

Nu er vi også blevet aktive på instagram!

Her får du nemmere et hurtigt overblik over vores aktiviteter, nyheder og inspiration.

 

Filtede futter af vores Norske uld C1

Se også www.clemente.dk for inspiration. De laver futter af Norsk C1 uld.

 

.

Tørklæderne til Dronningen og Prins Henrik

 Se en nærmere beskrivelse af tørklæderne her.    

Filtestedet - alt til filtning og spinding

Salg af silke-pongee, silkechiffon, uld, karteflor, australsk merino og meget andet til filtning og spinding.                                     

Filtestedet er en butik med salg af uld ( karteflor) og andre materialer til filtning og spinding. Vi har desuden telefonsalg og webshop. Skoler kan bestille med EAN-nummer i webshoppen. Vi afholder også en del filtekurser, primært i Filtestedet.

Filt er relativt nyopdaget i Danmark, men filt er kommet for at blive. Filt kan fremstilles ved en forholdsvis hurtig proces ,som tiltaler rigtig mange. Og så er det utroligt, hvad der kan fremstilles i filt - tasker, tørklæder, beklædning, dyr, fugle, væsner og meget mere. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Filt fremstilles med uld ( karteflor) og sæbevand som ved filtning bliver til et fast stykke stof evt. i form. Man kan også fremstille filt ved brug af en filtenål - uden brug af sæbevand.

Hos Filtestedet holder vi løbende filtekurser. Oversigten over filtekurser ses på siden "Filtekurser"

Vi arrangerer selv filtekurser, men rigtig mange filtekurser er bestilt af forskellige hold - f.eks. kolleger - der vil lære filtning. Se om muligheden for at bestille filtekurser på siden "Filtekurser"

I vores webshop kan købes adskillige forskellige typer uld (karteflor) og mange andre materialer til filtning og spinding. Vi udvider hele tiden sortimentet.

Hvilken type uld du skal vælge, afhænger af hvilken filt, du vil fremstille. Til en grovere filt, der skal have styrke, er den norske og den tyske bjergfårsuld meget anvendelige. Til en blød og lækker filt, som i tørklæder og beklædning, vil jeg anbefale den australske merinould. Og skal der fremstilles filt, der er supertynd til beklædning, er supermerinoen uovertruffen. Til filtning med filtenål er det nemmest at bruge en uld, hvor uldfibrene ligger krydsede, som de gør i norsk uld, gotland/merinould og den tyske bjergfårsuld. Kartet supermerino og superfleece er også velegnet til filtenål, men der skal bruges en meget fin filtenål. Se nærmere beskrivelse under punktet "Om vores uld".

I min bog " Filt - enkle teknikker " (2005) kan læses om grundteknikker indenfor filtning. Det er en bog, der henvender sig til begyndere og let øvede. Den er særdeles velegnet til skolebrug, hvor der laves filt med børn

 

.
 

Min nyeste bog "Filt A-Å" er en fortsættelse af "Filt - enkle teknikker" (2008). Der er flere detaljer og nye ideer med mange trin for trin billeder.  Der er noget i flere sværhedsgrader fra det helt enkle, hvor børn sagtens kan være med, til mine drager, der kræver noget øvelse.

 

 

Til spinding bruger vi australsk merino, supermerino, merinould med silke og gotland/merinould. De giver alle et meget lækkert garn.

Love this clip in hair extensions so far. I ordered the 22in wig on 11/12 and received it on 11/15. I'll start with cons since there's only one. The smell of the brazilian hair uk is something I cannot take. I received it at work and placed it in the car on lunch. When I left work at the end of the day, my car reeked of the smell. Anyway, the hair bundles is the shedding I got after bleaching the knots and combing and conditioning the hair which is amazing since I expected so much more. The curls pattern is everything and the human hair wigs uk is super soft. I've gotten so many compliments and I love it. Definitely buying from this seller again. This wig really did impress me. I purchased two other wigs from net, and I had to send them back, because they were too thin. This wig was not as thick as shown in the picture, but it was thick enough and the curls are beautiful. It has a nice natural look. The lace wigs is plucked nicely, however the knots are not bleached. That wasn't a problem for me, because I used some concealer, and put a silicone tape strip under my part. It's cute. Not bad for the price.