Jordbærsiddeunderlag

Filt et dejligt siddeunderlag i jordbærfacon til terrassen eller udestuen.Du skal bruge 100 x 60 cm rød nålefiltflor, Lidt grøn nålefiltflor til blomst (klippes dobbelt), Lidt sort nålefiltflor til "prikker".

Klip 2 røde stykker nålefiltflor i jordbærfacon ( 50 x 60 cm) og læg dem oven på hinanden. Klip blomsten ud i grøn nålefiltflor 2 gange og læg den ovenpå. Klip meget små prikker i sort nålefiltflor og fordel dem ovenpå. Lav evt. en skabelon først til at klippe efter.Læg jordbærret i foerstof (polyester) og gør det vådt med sæbevand (1/2 dl sæbe til 1 l vand).Rul foerstoffet sammen omkring et vådt, opvredet håndklæde.Bind for pølsen med elastikker eller snor. Bind stramt uden for jordbærret og knap så stramt på det. Kom pølsen i tørretumbleren og lad den køre 20 - 25 min. Kom evt. pølsen i en plastpose for ikke at sæbe tørretumbleren til. Hvis man ingen tørretumbler har, kan man komme pølsen i en plastpose og lade den falde ned på bordet i 20 - 25 min.

Luk op for pølsen og tag jordbærret ud. Fortsæt med at kaste den ned i bordet 100 gange , glatte/strække godt ud og kaste igen. Der kan også "æltes", og glattes. Gå efterhånden hårderer til værks. Brug også gerne valkebræt og varmt vand til sidst.Evt. kan den få en tur i vaskemaskinen på 40 grader til sidst. Filt den ned så den passer til den udvalgte stol. Størrelsen her er 35 x 40 cm. Skyl, centrifuger og stryg siddeunderlaget.

God fornøjelse!

 

   Filt et Tærklæde

   Filt en hønsefamilieTilbage til filtevejledninger

Tilbage til forsiden