Nålefiltet jordbær

Pynt op med dejlige jordbær f.eks. på troldegrenen.

Du skal bruge: 2-3 g rød uld til hvert bær, lidt grøn nålefiltflor, en lyserød tot uld. Her er brugt vores tyske uld   Vores Norske C1 er også fin, det vigtigste er at fibrene ligger blandet mellem hinanden.
Hjælpemidler: Sæbevand (1/2 dl multiren  eller sæbespåner pr l vand), bambusmåtte, filtenål (medium), filteplade, håndklæde

Selve jordbærret er nålefiltet medens blomsten er sæbefiltet og derefter nålet på bærret.Begynd med en rød tot uld, der foldes sammen i jordbærfacon. Det kan godt være at der skal lægges flere totter på før formen er kommer.Prik den løse ende fast.Nål godt i den brede ende.Fortsæt med at nåle til jordbærret er  fast.Klip et stykke nålefiltflor til blade. Læg det på et stykke gardisette, gør det vådt med sæbevand, læg gardisette over og rul det i rullemåtten. Rul 25 gange og drej ulden 90 grader. Gentag 3 gange. Luk gardisetten op og løft ulden fra, så den ikke filter fast i gardisetten. Vend den nederste side opad, læg gardisetten over og gentag rulningerne som før. Dette gentages nogle gange til ulden er noget fast. Nu kan man rulle uden gardisette, kaste uldpladen ned i bordet eller trille den mellem hænderne. Husk ind imellem at strække ulden. Fortsæt til ulden er filtet godt fast, så den holder formen efter klipning.Klip et stykke af den filtede plade til blomst.Klip blomsten rund og derefter takker i.Sæt blomsten på jordbærret med filtenålen og en lyserød tot uld.

Hæng dem f.eks. på en troldegren. God fornøjelse.

 

   Filt et tørklæde

  Filt en knap


Tilbage til filtevejledninger

Tilbage til forsiden